FAQ

Meest gestelde vragen

Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Twijfel niet om contact op te nemen!

Vragen over de online cursus borstvoeding
Is de online borstvoedingscursus geschikt voor mij?

De cursus is voor iedereen die van plan is om borstvoeding te gaan geven, en zich graag goed wil voorbereiden. Mijn benadering gaat wel over meer dan alleen feiten over borstvoeding. Zo laat ik je ook graag zien wat de rol is van je eigen mindset, wat je kunt verwachten van de kraamtijd en van een pasgeboren baby, en hoe belangrijk nabijheid is. Als je daar niet naar op zoek bent past een andere cursus wellicht beter bij jou 😉

Wat voegt de cursus toe aan het lezen van een boek of het bijwonen van een info-avond?

In een boek zul je misschien alle informatie kunnen vinden die in de cursus zit. Maar in de cursus zitten video’s, met een duidelijke uitleg over bijvoorbeeld aanleggen, kolven, kolven met de hand of het aanbrengen van een tepelhoedje. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk, omdat je gelijk ziet hoe het moet.
Een info-avond is heel nuttig, maar je krijgt vaak ongeveer 2 uur lang veel info, een aantal weken vóór je bevalling. Terugkijken is vaak niet mogelijk. Bij de online cursus kun je kijken wanneer het jou uitkomt en herhalen zo vaak je wilt. Ben je eenmaal bevallen en vraag je je af hoe het ook alweer zat? Dan pak je makkelijk de les er weer bij om je geheugen op te frissen.

Ook gaat de online cursus verder dan alleen het opstarten van borstvoeding. Het gaat ook over kolven (op je werk), buitenshuis voeden, alcohol en roken, langer voeden, je mindset en nog veel meer.

Je kunt ook heel veel gratis informatie vinden op internet. Bijvoorbeeld bij het Voedingscentrum, La Leche League of gewoon op Youtube. Dit is vaak veel zoeken en niet alle adviezen of methoden sluiten altijd bij elkaar aan. Bij de online cursus kun je het zoeken overslaan. En mis je een onderwerp? Laat het me weten en misschien kan ik het toevoegen!

Ik heb een audiovisuele beperking. Is de cursus toegankelijk voor mij?

Ik vind het heel belangrijk dat de cursussen voor iedereen toegankelijk zijn. Op dit moment bestaan de cursussen uit geschreven tekst en video’s die niet ondertiteld zijn. In de nabije toekomst worden de video’s wel ondertitelt. Betekent dit voor jou op dit moment dat je de cursus niet kan volgen, stuur me dan alsjeblieft een berichtje, dan kijken we wat je nodig hebt en wat ik voor je kan doen. Ik kan je bijvoorbeeld toegang geven tot uitgeschreven teksten van de video’s, of juist tot audio bestanden die goed weergeven wat er op video’s wordt voorgedaan, of misschien heb jij wel andere ideeën!

Is de cursus nog nuttig als ik al eens eerder borstvoeding heb gegeven?

Dat hangt af van je eerdere ervaring! Als die goed was, denk ik dat je de cursus niet per se nodig hebt. Maar wil je je kennis opfrissen, of liep je de vorige keer juist tegen problemen aan? Dan kan deelname heel nuttig zijn. Twijfel je, neem gerust contact met me op zodat ik met je mee kan denken.

Ik geef al borstvoeding. Is het nuttig de cursus alsnog aan te schaffen?

Dat ligt er aan hoe lang je al borstvoeding geeft en waar je naar op zoek bent. De cursus is bij uitstek geschikt ter voorbereiding, maar daarnaast zit er ook heel veel informatie in die nuttig is als je al een kindje aan de borst hebt. Bijvoorbeeld over weer aan het werk gaan, kolven, borstontsteking, afbouwen van borstvoeding, langer voeden dan gemiddeld, buitenshuis voeden etc.
Neem bij twijfel gerust contact met me op zodat ik met je mee kan denken!

Wat is het verschil tussen de complete cursus en de cursus GOUD?

Bij beiden varianten krijg je dezelfde cursus. Als je echter voor de optie GOUD hebt gekozen, mag je mij een jaar lang al je vragen stellen over de cursus en over borstvoeding. Begrijp je iets niet, wil je meer uitleg, of heb je een vraag over jouw persoonlijke situatie? Dan mag je me mailen en krijg je binnen 48 uur antwoord.

Let op: het kan natuurlijk zo zijn dat ik een situatie niet kan beoordelen op afstand. Ik zal je dan adviseren om een afspraak bij een lactatiekundige te maken.
Ook vragen met een spoedeisend karakter kun je beter stellen aan een specialist in je buurt, aangezien je dan niet tot 48 uur kan wachten op een antwoord!  

 

Vragen over kosten, betaling en techniek
Kan ik in termijnen betalen?

Nee, dat kan niet. Mocht dit problemen opleveren voor jou, neem dan even contact met me op zodat we samen een oplossing kunnen zoeken.

Kan ik de cursus met korting aanschaffen?

Als jouw verloskundige partner is van de Maankracht Academy dan kun je via haar/hem een kortingscode krijgen! Partners vind je hier. Elke verloskundigenpraktijk of geboortezorgverlener kan partner worden.
Daarnaast zijn er soms speciale acties of winacties. Houd daarvoor mijn Instagram of Facebook in de gaten!

Waarom kost de cursus €95 terwijl een info-avond soms maar €20 kost?

Voor het verschil tussen een info avond en de online cursus, zie ook het antwoord op eerdere vragen. Ik begrijp dat €20 makkelijker te investeren is dan €95. Maar ik denk dat je voor €95 ook heel veel meer krijgt. Ik kan in niemands portemonnee kijken, maar ik heb wel vaak het verschil gezien tussen geslaagde, succesvolle borstvoedingen (ongeacht hoe lang die duurden!) en borstvoedingen die moeders het liefst zo snel mogelijk weer vergeten. En ik zag daarbij heel vaak dat voorbereiding hét verschil maakte. En als je het zo bekijkt, is die €95 over de lange termijn misschien wel een heel waardevolle investering 🙂

Ik heb de cursus aangeschaft maar kan niet inloggen/ik heb een ander probleem.

Fijn als je even contact met me opneemt, dan kan ik met je meekijken wat er aan de hand is!

foto van eigenaar maankracht
faq: is de borstvoedingscursus geschikt voor mij? Wat zijn de kosten?